Kaikki tarjoamamme hoidot sovitetaan yksilöllisesti asiakkaan toiveisiin ja tilanteeseen.

Kaikkiin hoitoihin kuuluu ensimmäisellä kerralla asiakkaan tilanteen selvittäminen haastattelemalla ja tutkimalla esimerkiksi ryhtiä ja nivelten liikelaajuuksia. Näin pyritään saamaan selville asiakkaan ongelmien juurisyyt ja löydetään helpommin toimivat hoitomenetelmät tilanteeseen. Tilannetta ja muutoksia seurataan jatkokäynneillä.

Klassinen hieronta
Klassinen hieronta on vanhimpia tunnettuja hoitomuotoja. Hieronnalla voidaan tehokkaasti ja turvallisesti hoitaa rasituksesta ja epäedullisista kehon asennoista johtuvia lihasjännityksiä ja kipuja. Hieronta rentouttaa lihaksia ja tehostaa aineenvaihduntaa, mikä usein helpottaa päänsärkyjä ja erilaisia kiputiloja sekä rentouttaa koko kehoa ja mieltä.

Hieronnasta haetaan usein apua erilaisiin kolotuksiin, lihassärkyihin ja “jumeihin”, joita meillä kaikilla ainakin aika ajoin on. Osa näistä voi olla akuutteja ja osa pitkäkestoisempia vaivoja. Säännöllinen hieronta on myös hyvä tapa ylläpitää lihasten ja koko kehon hyvinvointia. Lisäksi hieronta on loistava keino rentoutua kiireiden keskellä, joten hierontaan voi aina tulla myös vain rauhoittumaan ja rentoutumaan. Oman kehotietoisuuden lisäämisessä hieronnasta voi myös olla hyötyä – omasta kehostaan ja sen jännityksistä, puolieroista ja tasapainotuksista on mahdollista saada erilainen käsitys, kun keskittyy “kuulostelemaan” tuntemuksiaan hierontahoidon aikana. Tässä taidossa harjaantuminen auttaa huomaamaan esimerkiksi kehon rasittumisen nopeammin ja tekemään “korjausliikkeen” aikaisemmassa vaiheessa, jolloin tilanteen paheneminen voidaan välttää helpommin.

30min (esim. niskahartiahieronta)
45min (esim. selkähieronta)
60min (puolihieronta, esim. alaraajat/pakarat, yläraajat/selkä)
90min (esim. puolihieronta tai kokovartalohieronta)

Mobilisoiva hieronta – nivelten liikkuvuuden edistäminen
Mobilisoivalla eli nivelten liikkuvuutta edistävällä hieronnalla pyritään palauttamaan nivelten tai selkärangan syystä tai toisesta rajoittunut luonnollinen liikelaajuus. Nivelten liikelaajuuksien rajoittuneisuus voi johtua monista elämän aikana kehoon vaikuttaneista asioista, kuten huonosta ryhdistä, työn rasituksista, tapaturmista, liikuntaharrastuksista jne. Usein yhteen niveleen kohdistunut vamma vaikuttaa muihinkin niveliin esimerkiksi vaikuttamalla kävelyasentoon.

Hoito aloitetaan aina asiakkaan ryhtiä ja nivelten liikelaajuutta tutkimalla, jotta ongelman syy pystytään paikantamaan ja valitsemaan kyseiseen ongelmaan parhaiten sopivat tekniikat.

Liikerajoitteisia niveliä pystytään mobilisoimaan erilaisilla tekniikoilla, joista jotkin vaikuttavat itse niveleen ja sen aineenvaihduntaan ja toiset taas niveltä ympäröiviin lihaksiin ja muihin pehmytkudoksiin. Itse niveltä mobilisoivat tekniikat ovat hyvin pehmeitä eivätkä saa tuottaa kipua itse nivelessä. Niveltä ympäröiviin lihaksiin taas pystytään vaikuttamaan useilla eri tekniikoilla, kuten perinteisillä hierontatekiikoilla sekä mm. vipuvarsi-, fascia- ja MET*-tekniikoin.

*MET eli Muscle Energy Technique, jossa lihaksia jännittämällä, rentouttamalla ja venyttämällä saadaan lihakset rentoutumaan ja nivelen liikelaajuutta palautumaan.

Urheiluhieronta
Urheiluhieronta perustuu klassisen hieronnan menetelmiin ja näiden lisäksi käytetään hyväksi venyttäviä tekniikoita, jotka vaikuttavat myös niveliin. Urheiluhieronnalla pyritään saamaan aikaan voimakas aineenvaihduntaa elvyttävä vaikutus. Myös vammojen tai pitkäaikaisen rasituksen aiheuttamia arpikudoksia pystytään käsittelemään urheiluhierontatekniikoilla ja näin palauttamaan lihaskudoksen kimmoisuutta.

Urheiluhieronta sopii urheilijoille ja aktiivisille liikkujille, jotka haluavat nopeuttaa palautumista suorituksista sekä liikunta- ja tukielinvammoista kuntoutuville.