Nyt on liukasta. Kokosimme ohjeet, joilla toivottavasti pysyt paremmin pystyssä.

1. Älä jännitä – rentoudu!
Liukkaalle pinnalle astuessaan ihmisen normaali reaktio on pelätä kaatumista ja sitä myöten jännittää koko keho. Pitäisi tehdä juuri päinvastoin. Kumpi pysyy paremmin pystyssä, puujalat vai kissa?

2. Tiputa painoa alas (rentoudu alavatsaan)
Kun jännität, kehon painopiste nousee ylös ja tasapainon säilyttäminen vaikeutuu. Tiputa paino alas, ajattele, että rentoutat kehon painosi alavatsaan.

3. Polvet hieman koukkuun
Saat jaloista jäykkyyden pois laskemalla polvet hieman koukkuun. Tasapaino on helpompi säilyttää, kun et kävele puujaloilla. Vaikka liukastuisit pystyt korjaamaan tasapainon automaattisesti.

4. Rentouta hartiat
Kun jännität, hartiat jännittyvät myös ja nousevat ylös. Rentouttamalla hartiat saat koko kehon rennommaksi ja olosi mukavammaksi. Monella hartiat kipeytyvät liukkailla jännittämisestä.

5. Hengitä syvään
Kun jännität, hengitys jää pinnalliseksi ja rentoutuminen vaikeutuu. Hengittämällä rauhallisesti ja syvään, helpotat kehon ja mielen rentoutumista ja tasapainon säilyttämistä.

6. Katso mihin astut
Huomioi ympäristösi ja tiedä mihin astut, silloin ei tule ikäviä yllätyksiä. Älä tuijota kännykkääsi!

7. Käytä tasa- ja pehmeäpohjaisia matalaprofiilisia kenkiä
Tasapohjaisilla pehmeämmillä kengillä ilman turhia korotuksia saat paremman tuntuman maahan. Tunnet maanpinnan paremmin ja keho ehtii reagoida liukastumiseen nopeammin ja korjaa tasapainon ennen kuin kaadut.

8. Älä pelkää kaatumista
Pelko kaatumisesta aiheuttaa jännittämisen. Rentona pysyessäsi liukastumiset eivät haittaa, koska kehosi korjaa liukastumisen aiheuttaman tasapainon menetyksen automaattisesti. Jos pysyt rentona ja pidät painopisteen alhaalla, todennäköisesti kaadut pehmeämmin, etkä satuta itseäsi.

 

Kokeilitko ohjeita? Auttoivatko ohjeet ja oliko niitä helppo toteuttaa käytännössä? Kerro meille kokemuksistasi!

Kahdeksan ohjetta liukkaalla kävelyyn
Tagged on:                 

One thought on “Kahdeksan ohjetta liukkaalla kävelyyn

Comments are closed.